Ado Schellekens is op 7 jarige leeftijd begonnen met elektronisch orgelles bij Frans van Bommel. Al vrij snel daarna vormde hij  met zijn neefjes een bandje waarmee hij de eerste schamele bandervaring op doet. 
Na diverse wisselingen van docent komt hij eind jaren ’70 op de muziekschool in Breda terecht, waar hij les kreeg van Jan Walraven. Bij deze muziekschool behaalde hij alle diploma’s.

 


In 1983 richtte hij zijn eerste eigen band “Prettig Gestoord” op. Ze speelden voornamelijk covers van bands als Doe Maar, Klein Orkest, Toontje Lager e.d., maar ook eigen werk in de, toen zo populaire, nederpopstijl. Het is in deze periode dat Ado besluit om professioneel door te willen in de muziek. 
Via een tip op het Rotterdams conservatorium kwam Ado in contact met Carlo de Wijs. Hij ging lessen volgen bij Carlo, die een zeer belangrijke rol ging spelen in het verdere muziekleven van Ado.Eind jaren ’80 ging Ado naar het Brabants Conservatorium in Tilburg. Hier studeerde hij geïmproviseerde muziek bij jazzpianist Willem Kuhne. Ook de lessen bij Carlo de Wijs bleef hij naast zijn studie volgen. Samen met studiegenoot Stijn Derwig  richtte hij de band 'Puzzle' op. Met deze band zijn ze zelfs naar Polen geweest. Ondertussen studeerde hij keyboards bij Tom Langhorst. 
 


Ado Schellekens is in 1993 afgestuurd aan het Brabants Conservatorium Tilburg als freelance 'lichte muziek' toetsenist en gespecialiseerd in Hammond. Inmiddels zat Ado ook in het allround orkest 'Timeless' en later in 'La Mouce'.
Halverwege de jaren ’90 deed hij alleen nog maar projectmatige dingen en speelde hij in zijn eigen funkformatie  “Fieldwork”. In samenwerking met dirigent Carlo Balemans heeft Ado als pianist met diverse orkesten de “Lion King” gespeeld. Zo ook in 2000 de 'Groot Bredase Revue'.  Vanaf 2000 is Ado Schellekens meer en meer als Hammond organist te bewonderen op de diverse bluespodia in Nederland en België. Zo speelt hij nog steeds vaak samen met Paul Robbert, zat hij een tijdje in de Dordrechtse formatie 'The Battle of the Blues' en was hij vaak als 'special guest' te bewonderen bij o.a.  'The Spareribs,  en het 'Scratch 98 DJ Team'.
 


Ook speelde Ado vele jaren op het populaire 'TOP 100 MADE' live in de toenmalige 'Sessie Band' die later veranderd is in de vaste formatie 'MADE4MADE' met  zanger Maarten van den Brekel. Met bandjes als 'Walter Lavent Band', 'Zuster Knipscheer' en 'Present Danger' heeft hij diverse klassiekers op de Top 100 meegespeeld. In 2012/13 was Ado Schellekens onder de naam Ado Urgul ook één van de acht bandleden van 'Alle 13 en de Jaankers'. Een humoreske feestband met komische eigen teksten op bestaande liedjes.
In 2015 trad Ado met zijn Hammond B3 op met de band '
HOME' met Paul Robert, Eli John de Kruijf, Jan van der Lugt en Henk van Zeijst EN met de band 'JINXED', met Hans van Schijndel, Micha Doove, Gino Schipperen en Robert Tjapilon.
Nog steeds is Ado de vaste organist bij  'Hanks Blues Band' van Hank den Held.

 

Naast zijn carrière als muzikant heeft Ado al ruim 25 jaar als docent gewerkt bij diverse muziekscholen in het land en uiteraard tot op heden bij Studio 14. Specialisme is uiteraard toetsen, maar ook coaching.

 


Naast werk op het podium verricht Ado vooral veel werkzaamheden achter de schermen als geluidstechnicus. Van aansluiten van apparatuur en het regelen van het geluid bij optredens tot het maken van opnamens welke nadien in de studio kunnen worden bewerkt. Of als de man die een feest voorziet van muziek op maat met de Drive In.


Ado Schellekens is een veelzijdig persoon op het gebied van muziek en geluidstechniek. Dit komt tot recht op het podium, achter de schermen van een evenement, maar ook zeer zeker in zijn Studio. Van het maken van een cd of jingle tot het maken van een videoclip. Ado is van veel markten thuis.


Wie het populaire evenement 'TOP 100 MADE' kent, heeft Ado vast wel eens in aktie gezien. Misschien op het podium, maar vooral als presentator.  Al 15 jaar is Ado één van de presentatoren tijdens dit evenement. Hier presenteert hij niet vanaf het podium maar vanuit het publiek, want juist de interactie met het publiek is wat het extra leuk maakt.


Naast zijn werk voor Studio 14, werkt Ado sinds december 2015 enkele dagen per week als specialist toetsen en PA bij Bax-shop in Goes. Naast verkoop, werkt 'Mr. Keys' regelmatig mee aan product reviews voor het Bax Music You tube kanaal, speelt hij  uiteraard in de Bax huisband en tijdens toetsdemonstraties voor bijvoorbeeld Hammond. Daarnaast wordt zijn docentervaring benut voor diverse workshops/lessen als notenleer, accoorden, etc.


 

Vanaf heden zal Ado  af en toe weer live on stage te zien zijn als vaste toetsenist bij Hank's Blues Band

Wie is Ado Schellekens?